Mode-guide: Sådan passer du godt på dine sneakers.

Gift Idea17/04/2018

Sneakers er på mode og er en del af manges hverdagsgarderobe. De mange modeller i forskellige farver, ser flotte ud – især som nye. Men ved du egentlig, hvordan du får de flotte farver og materialer til at holde længst muligt?

Imprægnér dine sko

Har du lige købt nye sneakers, er det vigtigt, at du husker at imprægnere læderet. Enten med en imprægnerings-spray eller creme, som er udviklet til samme formål. Imprægnerings-midler vil du ofte kunne købe samme sted, som du køber dine nye sko. Dette skyldes at mange gummisko ikke er imprægneret fra nye, hvilket betyder at slud, sjap og vandpytter hurtigt sætter deres præg på dine nye sko, hvis du ikke får det gjort.

Vask dine sko

Når du skal rengøre dine sko, kan du sagtens gøre det i hånden med sæbe og en klud. Nogle ville blot overveje at give skoene en tur i vaskemaskinen, men det er i virkeligheden de færreste sneakers som kan tåle sådan en tur. Nøjes derfor med at rengøre i hånden med klud og sæbe. Jason Markk har udviklet en række rengøringsprodukter, som er skånsomme mod lædermaterialer og uden parfume, som du kan bruge af mange omgange.
Når du er i gang med at vaskse skoene, er det også en god idé at finde en gammel tandbørste frem af gemmerne til formålet. Den kan tage sig af sålen. Både i siderne og under skoen, hvor der typisk er riller, som kan være svære at nå ind i dybden med, med kluden. Brug dog aldrig børsten på læderet, da det vil tage skade af de stive børster. Når du efterfølgende skal holde skoen ren, kan du tage quick cleaning wipes fra Jason Markk med i sportstasken, som let og hurtigt vil hjælpe med at holde skoene rene.

Lugtgener i garderoben

Vi kender det alle. En varm sommerdag med favorit-skoene, kan føre til sure tæer og derfor også sure sko. Her er vores bedste tip til at finde babypudderet frem fra Matas og give skoene, hvad der svare til en spiseske pulver natten over. Babypudder (eller talkum) sørger for at absorbere fugt og neutralisere miljøet i dine sko, så du igen kan have dem på uden at bekymre dig om lugt. Du kan også anvende en såkaldt sko-deodorant, som for eksempel Woly Sport Magic Fresh Sko Deodorant, der indeholder neutraliserende kemi.

5 produkter, som hjælper dine favorit-sko på vej til at se helt nye ud igen:

1. Nikwax Softshell Imprægnering, Sportmaster, kr. 130
2. Jason Markk 8 OZ. Shoe Cleaner, Jason Markk, Sportmaster, kr. 200
3. Jason Markk cleaning wipes, Jason Markk, Sportmaster, kr. 30
4. Matas Babypudder, Matas, kr. 34,95
5. Woly Sport Magic Fresh Sko Deodorant, Sportmaster, kr. 100.

Show on map

Opening hours

All week 10 - 20

Contact

78 77 33 40
  • JD Sports on social networks :
View the shop JD Sports Our other shops
Show on map

Opening hours

All week 10 - 20

Contact

32 62 62 64
  • Matas on social networks :
View the shop Matas Our other shops
Show on map

Opening hours

All week 10 - 20

Contact

30 21 34 30
Show on map

Opening hours

All week 10 - 20

Contact

32 62 11 61

Other news

#JustAsk

We answer
within one hour
on our facebook page

Ask your question
Opening hours

Weekdays 10.00 - 20.00 / Weekends 10.00 - 20.00

Phone : 70 20 85 05

Top